Részletek az óráról

Sokféle jógatípust megtalálsz nálunk...

Kismama jóga

A Birthlight kismama jóga módszert több mint két évtizeddel ezelőtt fejlesztette ki két angol orvos: Dr. Francoise B. Freedman és Dr. Doriel Hall. A módszer ötvözi a jóga távol keleti tudományát, és azokat a természeti népektől tanult mozdulatokat, amelyeket Francoise a Dél-amerikai antropológiai kutatásai alkalmával tanult meg az Amazonas-béli őslakosoktól.

A kismama jóga rendkívül kifinomult felkészülést nyújt a szülésre, mivel nem csak fizikailag, de mentálisan is felkészíti a nőt, a gyermek érkezésére. A foglalkozásokon lágy, folyamatos mozgásban végzett gyakorlatok segítik a szükséges izmok megerősítését és megnyújtását. Légzőgyakorlatok és relaxációs technikák segítségével oldódik a félelem és a feszültség, edződik a koncentrációs készség. A jóga gyakorlatok statikus elemei a kismama jógában átformálva, lágyítva jelennek meg. A felkészülés így teljes és harmonikus.

A kismama jógát bárki elkezdheti, akit nem tiltottak el különben a terhessége alatt valamilyen okból a mozgástól. Ideálisan a 8. hétig elvileg bármilyen mozgást végezhet a kismama. A 8. héttől javasolt szünetet tartani az intenzív mozgásban és mindössze relaxációs- és légzőgyakorlatokat ajánlott végezni. A 13. héttől elkezdhető a kismama jóga és egészen a szülésig szabadon gyakorolható. A kismama jógát azoknak is javasoljuk, akik nem jógáztak korábban. A korábban jógázók is egészen új mozdulatokat fognak tanulni ebben a módszerben.

Órarend

  Kezdés Befejezés Oktató Address
hétfő 17:30 19:00 Demmel Tímea Kisterem
hétfő Demmel Tímea
csütörtök 09:00 10:30 Demmel Tímea Kisterem
hétfő
17:30 - 19:00 - Okt.: Demmel Tímea - at Kisterem
- - Okt.: Demmel Tímea - at
csütörtök
09:00 - 10:30 - Okt.: Demmel Tímea - at Kisterem

Információk

 Hetek száma12
 Következő: 2018-03-22
 Mikor?
hét csü