Részletek az óráról

Sokféle jógatípust megtalálsz nálunk...

Kundalini

Jógi Badzsan a hatvanas évek végén tette nyilvánossá az addig titkos tanokat. Az így elérhetővé vált Kundalini jóga egy erőteljes és dinamikus irányzata a jógának. Hatékony, mivel a tradicionális jóga valamennyi eszközét használja. Légzéstechnikát (pránajáma), pózokat (ászanák), kéztartásokat (mudrák), testzárakat (bandák), szemfókuszt (dristi), hangáramlatokat (mantrák) és meditációt.

Egy szokásos óra így épül fel:

  • az óra témájának bemutatása,
  • bemelegítés és/vagy légzőgyakorlat (5-10 perc),
  • egy adott célt szolgáló gyakorlatsor, a gyakorlatok között rövid pihenéssel (35-45 perc),
  • relaxáció (15 perc)
  • meditáció (15 perc)

A Kundalini jóga jelentősen különbözik attól, amit eddig jógaként megtapasztalhattál, és attól is, amit más sportban.
Nagyon sok mozgást és légzést használunk. Ez kihívás elé állít, mégis azzal a jóleső érzéssel zárod az órát, hogy képes voltál. Add bele szíved, lelked. Folyamatosan gyógyítani fog.

A Kundalini jóga gyakorlatsorait krijáknak hívjuk. Megközelítőleg 8 ezer létezik belőlük. Egy krija 3-20 gyakorlatból áll, melyek egyensúlyt hozó változást indítanak el. Egyidejűleg hatnak a testre (a szervekre, szervrendszerekre) és az elme állapotára (növelve az összpontosítást, lecsendesítve a gondolatokat). A gyakorlatok között mozdulatlanul pihenve figyeljük a változást. Ilyenkor történik a megdolgozott mirigyek kiválasztása, ami kellemes, szokatlanul békés érzetekkel jár.

Az órán mozgásba hozott energiát testzárak segítségével kötjük meg, így amiért megdolgoztál, azt haza is viheted.

A Kundalini jóga egy tudomány (kutatásokkal igazolt gyógyító ereje), te pedig egy tudós vagy. Jelentős felfedezés vár rád. Átalakító, gyógyító folyamat egy egészségesebb, derűsebb, teljesebb önmagad felé.

Órarend

  Kezdés Befejezés Oktató Address
péntek 17:30 19:00 Molnár Meli Kisterem
péntek
17:30 - 19:00 - Okt.: Molnár Meli - at Kisterem

Kérjük, oszd meg velünk véleményed

Információk

 Hetek száma20
 Open: 2019-04-25
 Mikor?
pén