fbpx

Részletek az óráról

Sokféle jógatípust megtalálsz nálunk...

Gerincjóga haladó

Haladó gerincjóga óráinkon a gerinc prevenciós alapelveket szem előtt tartva, biztonságosan végezhetsz intenzívebb gyakorlatokat, dinamikusabb formában.

A Gerincjóga® olyan modern mozgásrendszer, amely a jóga speciális testhelyzeteit használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra és a fascia láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal.

A Gerincjóga® az alábbi három fő eredményt biztosítja a gyakorlónak:

  1. Fizikai test egészségének javítása
  2. A helyes légzés elsajátítása
  3. Stresszoldás, illetve relaxációra való képesség javítása
  4. A fizikai test szisztematikus átmozgatásával kezdünk, aktiválva az esetlegesen nem használt területeket és felkészítve a testet az erőteljesebb mozgásokra. A következő lépés az izmok általános feszültségének oldása, és az ízületek, szalagok, porckorongok átmozgatása, illetve a tartásjavító gyakorlatok. Ezután következhetnek az óvatos nyújtások és a tartóizmok erősítése, miközben gyakoroljuk a figyelem irányítását, ezzel a testtudatot is javítva.
  5. A helyes légzés az alapja nem csupán a helyes mozgásnak, de a fizikai és mentális egészségnek is. Először megtanuljuk szinkronizálni a mozgást és a légzést, ezzel gyakorolva a légzőizmok irányítását. Ezután egyszerű légzőgyakorlatokkal erősítjük az energetikai állóképességet, csökkentjük a stresszt és elkezdjük az idegrendszer felkészítését a mentális gyakorlatokra.
  6. A stresszoldás a modern ember általános igénye, ami kultúránk túlingerelt, felgyorsult, teljesítmény centrikus életviteléből fakad. A tudatos mozgás és légzés önmagában is erős stresszoldó hatású, de a gyakorlás végén a néhány perces vezetett relaxáció lehetőséget ad a feszültségek tudatos kezelésének elsajátítására.

A Gerincjóga® levédett elnevezés, amelyet csak a Gerincjóga oktatóképzést sikeresen elvégzett jógaoktatók használhatnak, így biztosított a Gerincjóga foglalkozások magas minősége.

Órarend

  Kezdés Befejezés Oktató Address
szerda 09:00 10:30 Sziládi Orsolya Nagyterem
péntek 08:15 09:45 Csicsmányi Tamás nagyterem
szerda
09:00 - 10:30 - Okt.: Sziládi Orsolya - at Nagyterem
péntek
08:15 - 09:45 - Okt.: Csicsmányi Tamás - at nagyterem

Kérjük, oszd meg velünk véleményed