fbpx

Kezelések

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs nyugati masszázsterápia, melynek alapját a svéd-masszázs képezi. A gyógymasszázs során kimondottan a problémás területet kezeljük. Gyógyító jelleggel végezzük, hatása a rendszerességében rejlik.

A masszőr a kezével olyan ingereket kelt a szövetek érzőideg végződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják, csökkentik a krónikus fájdalom ingerületek eljutását az agyba. Ezen túlmenően az agyat endorfin kiválasztására serkenti, ami gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat.

A masszázshoz bőrsemleges olajat használunk, azonban fájdalmas területek kezelésénél speciális (fájdalomcsillapító, nyugtató, gyulladás csökkentő) készítményeket is alkalmazunk.

A gyógymasszázs élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja, vagy bizonyos esetben erősíti az izmokat. Növeli a teljesítő- és koncentráló képességet.

A gyógymasszázs nem csak a fizikai szinten történő javulást idézi elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír.

A masszázs ellenjavallatai: helyi bőrelváltozás, bőrsérülés, bőrbetegség, visszeresség, akut lázas betegségek, fertőzések, terhesség, menstruáció, súlyosabb keringési zavar, szívelégtelenség, rosszindulatú daganatok, vérzékenység. Véralvadás gátló kezelés esetén is óvatosságra van szükség.

Sziládi Orsi: 06703634030, [email protected]

Fodor Zsuzsa: 06705218116, [email protected]

Molnár Marcsi: 06304922617, [email protected] 

Kérjük, oszd meg velünk véleményed